Ga naar de inhoud
KENNISBANK

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Heeft uw organisatie een database met gegevens van donateurs, leden, prospects of frequente bezoekers? Gebruikt u deze gegevens in uw bestand om hen op de hoogte te houden van uw activiteiten, acties of voorstellingen? Verstuurt u een e-mailnieuwsbrief of heeft uw organisatie een Facebookpagina of Twitteraccount? Dan verwerkt u persoonsgegevens en moet u zich aan de wet- en regelgeving houden met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. Deze regels staan in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De AVG betekenis (in het Engels GDPR) is: de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is de Europese privacywetgeving. Hierin staat wat organisaties en overheden mogen en moeten met persoonsgegevens. En wat u mag én moet met persoonsgegevens. Bij het gebruik van persoonsgegevens staat transparantie voorop. Een individu moet te allen tijde na kunnen gaan wie wat met zijn gegevens doet (en waar).

Meer weten over de regels vanuit de AVG? Lees hieronder de meest gestelde vragen omtrent deze wetgeving of bekijk onze privacy / AVG cursussen en trainingen.

Veelgestelde vragen